Zgodba

Vizija in vrednote

Udobje

Že od vsega začetka je naša vizija ustvariti udobno perilo, ki bo hkrati tudi iz čim bolj naravnih in trajnostnih materialov ter ženstveno in čudovito.

Naši modrčki so zaradi teh razlogov narejeni brez žice ter penaste podloge.

Naravno
in trajnostno

V perilo skušamo vpeljati čim bolj naravne materiale, ki so za našo kožo prijetni in neškodljivi. 

Predvsem je povdarek na jerseyu iz skoraj 100 % bombaža, ki ima tudi OEKO-Tex Standard 100; kar pomeni, da ne vsebuje nobenih škodljivih snovi. Čipka in ostale komponente so iz umetnih materialov, saj to ponuja veliko večje udobje, ki pa ga z naravnimi materiali žal ne bi dosegli.

Okolju
prijazni

Pri vsaki fazi izdelave in pakiranja pazimo, da smo čimbolj zero-waste in posledično prijazni do okolja.

Že pri samem krojenju ostane zelo malo materiala, saj je vse narejeno ročno in tudi v manjših količinah. Večje kose čipke, ki ostanejo pri krojenju perila pa porabimo pri izdelavi mask.

V naši embalaži ne boste našli nobene plastike, saj jevse iz papirja in kartona, v veliki večini recikliranega.

O meni

Sem Manca, stara 25 let in trenutno končujem študij grafičnega oblikovanja. Od vedno sem rada ustvarjala, začela sem z risanjem, nadaljevala z oblikovanjem nakita, slikanjem.. in na koncu pristala najprej na umetniški gimnaziji, kasneje na modnem oblikovanju ,kjer smo spoznali ogromno različnih področij. 

Veliko mi pomeni ples, saj sem večino svojih najstniških let preplesala in tam spoznala ogromno pozitivnih punc, spletla nova prijateljstva in so mi sedaj kot neka druga družina, s katero (kot lahko vidiš tudi tukaj) še naprej ustvarjamo, ko seveda najdemo čas.

Zgodba o Amabiliji

Ideja se je rodila na faksu in se kasneje nadaljevala v pravo mlado znamko. Želela sem ustvariti nekaj novega, prijetnega in elegatnega, nekaj, v čemer se boš počutila ženstveno in bo hkrati neverjetno udobno. Nekaj, kar ti bo vlivalo nove samozavesti in te spominjalo kako si čudovita a še vedno ne boš vedela da je tam. Tako se je ustvarjala Amabilia lingerie.

Najprej je bila želja ustvariti udobne modrčke, ki se odpirajo od spredaj, saj takih na slovenskem trgu še ni bilo, vsaj ne takih, ki bi dobro izgledali in bili hkrati še udobni. Po kar nekaj poizkusih nam je uspelo ustvariti zelo udobne modrčke, ki so hkrati ženstveni, elegantni in prefinjeni. Nudijo minimalno oporo a se hkrati ne počutiš utesnjene, saj modrčka skoraj ne čutiš na sebi. Prejeli smo same pozitivne odzive od punc, ki so te modrčke preizkusile in jih nosile, kar nas je gnalo naprej in resnično prepričalo, da je to nekaj posebnega in vredno graditi dalje.

Perilo sedaj zašijem in oblikujem sama, pri ostalih stvareh mi pomaga oče.