Splošni pogoji poslovanja

Podatki podjetja:

Polno ime: Oblikovanje in izdelovanje oblačil, Amabilia lingerie, Peter Drusany s.p.

Kratko ime: Amabilia, Peter Drusany s.p.

Transakcijski račun: LT98 3250 0900 8615 9375

Elektronski naslov: lingerieamabilia@gmail.com

IZDELAVA IZDELKOV

Vsi izdelki v Spletni trgovini so v celotni ročno izdelani v Sloveniji in so avtorsko delo. To velja za izdelke, embalažo, grafično podobo in tudi za fotografije izdelkov. 

Zaradi različne svetlobe, nastavitve zaslonov ali kompozicije vzorcev na blagu in čipki lahko pride do odstopanj med fotografijami in dejanskimi izgledi izdelkov.

CENE

Cene so označene v valuti EUR in so končne.

Cene v spletni trgovini veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago veljajo na dan opravljenega nakupa.

Stroški dostave niso vključeni v ceno in se obračunajo ob oddaji naročila.

ROK VELJAVNOSTI PONUDBE IN CEN

Ponudba in cene veljajo v trenutku nakupa do umika oziroma preklica.  

POSEBNE PONUDBE

V spletni trgovini občasno potekajo akcije in posebne ponudbe.

Te so aktualne v navedenem obdobju in veljajo izključno za spletne nakupe. 

ODSTOP OD NAROČILA

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga. Prevzem blaga se zgodi nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43. člena tega zakona. Oziroma, če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Če potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo, se šteje za vračilo izdelkov.

Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kako se stranki dogovorita.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

V primeru odstopa od pogodbe bo ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe (oziroma po prejemu vseh potrebnih podatkov kupca, ki so potrebni za identifikacijo kupca: ime in priimek, št. naročila) in vrnjenega blaga, vrnil vsa prejeta plačila, ki se nanašajo na kupoprodajno pogodbo od katere kupec odstopa. Plačila bo ponudnik kupcu vrnil z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil ob nakupu vrnjenega blaga. Razen v primeru, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ponudnik ne nosi nobenih stroškov.

Ponudnik si pridružuje pravico do zavrnitve blaga kupcu, ki zlorablja pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č ZVPot.

Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do odstopa od pogodbe uveljavlja z veljavno zakonodajo.

V primeru odstopa od pogodbe kupca bremeni strošek vračila prejetega blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru naročila produkta, ki je izdelan po njegovih navodilih in prilagojen njegovim izrecnim zahtevam (skladno z 2. točko 5. odstavka 43.č člena ZVPot).

NAČIN PLAČILA

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.amabilialingerie.com se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino.

Nakazilo po predračunu: Na vaš e-naslov, ki ga boste navedli ob oddaji naročila, vam bomo poslali predračun z kupnino in poštnino za vaše naročilo (če je poštnina brezplačna, bo predračun le za kupnino). Ko bo predračun poravnan, bomo naročilo poslali v nadaljnjo obdelavo in vam v najkrajšem možnem času poslali paket izdelkov. Če predračuna ne poravnate v roku, navedenem na predračunu, bomo to razumeli kot preklic naročila in izdelke iz vašega naročila vrnili nazaj v prodajo v spletno trgovino Amabilia Lingerie. Naročeno blago vam bo dostavila Pošte Slovenije na naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Če na izbranem naslovu v času dostave ne bo nikogar doma, boste v nabiralnik dobili obvestilo, v katerem bo navedeno mesto prevzema in rok, v katerem lahko prevzamete paket. Če v roku določenem v obvestilu paketa ne boste prevzeli bo paket vrnjen nazaj k nam.

POŠTNINA

Pri nakupu do 49 EUR znaša strošek dostave 2,50 EUR. Za večje nakupe od 50 EUR dalje pa je dostava brezplačna. 

Ob posebnih akcijah je lahko dostava brezplačna ne glede na višino nakupa.

Pakete Amabilia Lingerie dostavlja Pošta Slovenije. Kupci ste dolžni prevzeti blago od dostavljalca na naslovu, kot ga napišete v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije.

Priporočamo vam, da ob prevzemu paketa preverite, ali se vsebina ujema z vašim naročilom, in da pravočasno sporočite morebitne reklamacije. 

V kolikor kakšnega izdelka, ki ste ga naročili, trenutno ni na zalogi, ga bomo poslali takoj, ko bo to mogoče.

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno od 3 do 14 delovnih dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši se bomo potrudili, da vas o tem pravočasno obvestimo.